Norwegian English German
Top image
Top image
Top image

Fiske etter ørret og røye på Laksefjordvidda

  • Periode: 1. juli til 31. september
  • Fjellbåt kan leies inn i enkeltvann
  • Overnatting er i elementlavvoer med fire sengeplasser
  • I lavvoen finner du: sengebrisker, ovn, ved, lamper og førstehjelpsutstyr
  • Mat kan handles inn etter ønske og behov
  • Transport fra Kirkenes flyplass (KKN) eller Ivalo flyplass (IVL)
  • Hytteovernatting tilgjengelig på forespørsel
  • Etter avtale kan spa, avslutningsmiddag og frokost avtales
  • Be oss om et pristilbud!

Fiske etter ørret og røye i Miennavassdragene

Miennavassdraget er et fjellvann med 2 store fiskevann med mange små vann/kulper
omkring. Vassdraget ender opp i Tanaelva ved Laksjok.

Miennavassdraget ligger omtrent 4 timers gangavstand fra Sirma, eller ca 2 timers kjøring med ATV. Helt i nord er vannet grunt, mens det i sør har en del dypere områder. Vannet har en god bestand av harr, ørret og røye.

Fisket i selve Miennavassdraget består av både kasting fra båt med lettspinn eller flue og dorging. I dette området er det et 20-talls vann innenfor en radius på en times gange, som har gode bestander av ørret og røye. Her er en del små vann som gir gode muligheter for fluefiske. Terrenget er lettgått. Med å ro med båt over vannene, er det kort gåavstand til mange uberørte fiskevann.

Koordinater 70.091087,27.00148 Kartlink maps.google.com Kartlink ut.no Kartlink Norgeibilder.no

Deavkanjohka

Deavkanjohka er en lakseførende elv på ca 2 mil som ender i Tanaelva ved Laksjok. Det går smålaks helt opp til Deavkanjohka, og her er det utallige kulper. Elva er lakseførende helt opp til Roavvevarri. Området er ikke så værutsatt som deler av vidda og egner seg spesielt godt for fluefiske. Deavkanjohka er grunn, men huser smålaks, ørret og røye. På begge sider av elva er det mange gode fiskevann innenfor en radius på en times gange.

Terrenget er lettgått, men langs elva er det enkelte steder en del vier. Overnatting skjer med utgangspunkt i en etablert leirplass ved elva. Transport inn til leiren skjer fra Sirma med terrengkjøretøy og tar ca 1,5 timer fra Sirma.

Koordinater 70.105228,27.178431 Kartlink maps.google.com Norge i bilder

Guolpi/Ullugaisa-området

Guolpi/Ullugaisa-området har mange gode fiskevann med Goddetjávrit som hovedvassdraget. I dette området vil du sjelden eller aldri møte folk, så er du ute etter stillhet og unik natur, så er dette området for deg!

Goddetjávri og Store Goddetjávri har en meget god bestand av ørret og røye. Fisket vi tilbyr foregår med utgangspunkt i en elementlavvo som ligger helt nord i vannet. Fisket består av både kasting fra båt med lettspinn eller flue og dorging. Dette fisket kan gi gode resultater. Ullugaisa området ligger høyt oppe på vidda, og er derfor mer værutsatt enn i fjellbjørkskogen. I dette området er det mange meget gode fiskevann innenfor en times gange, som har gode bestander av ørret og røye. Her er en del små vann som gir gode muligheter for fluefiske. Terrenget er lett gått. I disse vannene fiskes det sjelden av folk.

Transport inn til leiren skjer med terrengkjøretøy og tar omtrent 3 timer fra Sirma. Vinterstid med scooter ca 1,15 timer.

Koordinater 70.143863,26.885548 Kartlink maps.google.com Norge i bilder

 

Gurteluoppal / Gurtevassdraget

Gurteluoppal er et vassdrag som løper ut til Lákšjohka i Tanaelva.

I dette området er det mange gode fiskevann innenfor en radius på en times gange, som har gode bestander av ørret og røye. Fisket består av både kasting fra land med lettspinn eller flue. Området ligger høyt oppe på vidda, og vil derfor være noe mer værutsatt enn i fjellbjørkskog. Terrenget er lettgått.

Gurteluoppal ligger om lag 5 timers gange fra Sirma. Med ATV tar det om lag 2,5 timer.

Koordinater 70.171059, 27.167194 Kart over Gurteluoppal  Gurteluoppal på Google Maps

 

Miennavassdraget: Fiskeområdet til Viddassønn. Foto: Oddmund Aslaksen